Alte concursuri

Fundatia Culturala "Remember Enescu"

Dan Cumpătă (1933 – 2001) a fost unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai şcolii violonistice româneşti, discipol al maestrului Garabet Avachian. Profesor universitar în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Dan Cumpătă a ocupat diferite funcţii, de la şef de catedră la Decan al Facultăţii de Instrumente şi Canto, secretar ştiinţific şi Rector al instituţiei amintite. Ca violonist, Dan Cumpătă a susţinut recitaluri şi concerte de muzică de cameră, cele mai multe dintre ele în compania soţiei sale, pianista Ştefania Cumpătă. A fost, totodată solist în concerte alături de Orchestra de Cameră a Conservatorului din Bucureşti, într-un repertoriu ce acoperea toate stilurile muzicale. A făcut parte din juriile a numeroase concursuri naţionale dedicate viorii şi a fost numit observator pe lângă juriul secţiunii vioară a Concursului Internaţional „Marguerite Long – Jacques Thibaud” (Franţa, 1973). Dan Cumpătă a îngrijit ediţii ale Studilor pentru vioară op.74 de Charles Dancla şi a Sonatei pentru vioară şi pian în Re major de Pietro Nardini şi a semnat numeroase studii având ca subiect  metodica predării viorii.

„Pentru cei care îi resimt lipsa maestrului Dan Cumpătă, figura sa blajină, cuvântul său cumpănit, zâmbetul său de îngăduinţă şi capacitatea de a dărui iubire sunt o pierdere pe care nu o poate compensa decât cultivarea pioasă a memoriei sale în taina sufletului fiecăruia dintre noi” (Prof. Univ. Dr. Grigore Constantinescu – Pro memoria, Revista Actualitatea Muzicală, ianuarie 2002)

Arta actorului
Vioara, Pian, Pian acompaniament,
Pian complementar, Pian la 4 mâini,
Pian invatamânt privat, Muzica de camera, Corzi grave, Canto,
Vioara si Pian lnvatamânt privat
Compozitie

Ada Ulubeanu ( 3 martie 1953 – 5 august 1996)

Ada Ulubeanu – o artista si un pedagog înzestrat de natura cu har, talent, inteligenta, calitati pe care le-a întregit printr-o vasta cultura si devotament în tot ceea ce a întreprins. Un Om care merita toata pretuirea si dragostea celor care i-au fost profesori, discipoli, care au auzit-o cântând precum si a generatiilor prezente si viitoare care si prin intermediul acestui concurs de interpretare se vor apropia si mai mult de personalitatea ei.
Prof. Univ. Suzana Szorenyi

Fundatia Culturala "Remember Enescu"