Despre noi

Fundatia Culturala "Remember Enescu"

Statutul Fundatiei Culturale Remember Enescu

  1. SCOPUL FUNDATIEI
   Fundatia Culturala „Remember Enescu” este o organizatie neguvernamentala, apolitica si non-profit care isi propune sa omagieze in diverse forme personalitatea marelui compozitor, violonist, dirijor, pianist si pedagog George Enescu, figura emblematica a culturii romane si totodata sa sprijine dezvoltarea activitatii muzicale in Romania.
  2. DENUMIREA
   Denumirea Fundatiei este: Fundatia Culturala „Remember Enescu”. Aceasta denumire va fi mentionata in toate inscrisurile, documentele si actele Fundatiei.
  3. SEDIUL SI FILIALELE
   Sediul Fundatiei este in Bucuresti, str. Ioan Bianu nr. 39, sector 1, tel/fax 021.22.33.220. Acest sediu poate fi schimbat in functie de necesitati. Prin hotararea membrilor fondatori pot fi constituite filiale ale Fundatiei in tara si strainatate, care vor fi subordonate ierarhic forului central.
  4. DURATA ACTIVITATII FUNDATIEI
   Fundatia se constituie pe durata nelimitata, ea incepand sa functioneze din momentul inregistrarii ei ca persoana juridica.
  5. PATRIMONIU
   Patrimoniul Fundatiei va fi creat si dezvoltat prin donatii materiale si financiare, cotizatii precum si prin alte venituri realizate din activitati statutare, in concordanta cu scopul si obiectivele activitatii. Fondurile Fundatiei vor fi folosite in exclusivitate pentru sustinerea si extinderea activitatilor specifice acesteia.
  6. ACTIVITATILE FUNDATIEI
   1. Va omagia personalitatea marelui muzician roman George Enescu prin organizarea de concursuri, concerte, recitaluri, gale, cursuri de maiestrie si altele, sub titulatura „Remember Enescu”, care poate fi folosita in exclusivitate de catre Fundatie.
   2. Fundatia Culturala „Remember Enescu” va desfasura activitati de promovare si dezvoltare a miscarii muzicale din Romania.
   3. Va sprijini initierea de programe de educatie muzicala, inclusiv prin utilizarea mijloacelor audio-vizuale si a celor informatice.
   4. Va organiza si va participa la manifestari interne si internationale care au tematici in concordanta cu scopurile Fundatiei; va organiza seminarii, spectacole, concerte, concursuri, recitaluri, festivaluri, utilizand toate mijloacele ce-i stau la indemana (presa, radio, TV,etc.) pentru a face cat mai cunoscuta activitatea sa publicului.
   5. Va colabora cu institutii si persoane fizice ale caror activitati sunt apropiate de sfera de activitate a Fundatiei.
   6. Va descoperi si sprijini tinere talente care se dedica studiului muzicii, carora le va oferi posibilitatea perfectionarii si specializarii prin burse in tara si strainatate.
   7. Va acorda premii unor institutii si persoane fizice pentru merite deosebite in activitati legate de scopurile Fundatiei.
   8. Va actiona pentru impunerea in constiinta melomanilor si a marelui public a valorilor creatiei enesciene.
   9. Va desfasura actiuni menite sa duca la consolidarea si emanciparea scolii nationale de vioara. In acest scop, Fundatia isi va crea un program propriu de educatie muzicala specifica.
   10. Va promova creatia romaneasca pentru vioara, pian si alte instrumente in programe de concurs, gale, recitaluri, etc.
   11. Va desfasura si alte activitati prevazute in lege, in scopul realizarii misiunii si obiectivelor sale.
   12. Va organiza Concursul „REMEMBER ENESCU”, initiat de membrii fondatori ai Fundatiei, Mihaela si Adrian Tomescu.
Fundatia Culturala "Remember Enescu"